Be Safe! Anti-hack tips! En Samsung reparatie.

Je smartphone is vandaag de dag je meest belangrijke gadget tot je beschikking. Je doet er alles mee, naast bellen en sms-en. Ik heb het over internetbankieren, navigeren naar locaties, muziek luisteren, films kijken, beleggen, nieuwsberichten volgen. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of je smartphone is nodig. Het is daarom van belang om deze dan goed te beschermen tegen hackers en andere ongewenste betreders van je smartphone. In deze blog gaan je de beste tips geven om hier goed tegen te weren.

Voorkom toegang

Voorkomen is beter dan genezen dus daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de optie om toegang te krijgen tot je smartphone wordt beperkt. Die doe je als eerste door alleen apps te downloaden uit officiële winkels, zoals de App Store (IOS), Google Play (Android) en de Windows Store (Microsoft Windows). Alle apps die uit deze winkels komen zijn van tevoren gecontroleerd op malware en virussen, waarmee toegang krijgen tot je smartphone. 

Zodra je apps hebt geïnstalleerd op je telefoon, let dan goed op waarvoor je toestemming geeft. Er wordt namelijk bij het installeren van een app op je smartphone gevraagd of je toestemming geeft om gebruik te maken van je persoonlijke gegevens, zoals je contactenlijst, foto’s of social-media profiel. Denk dus hier dus goed over na bij het installeren van de app. 

Nu je de app goed hebt geïnstalleerd en je er volop gebruik van maakt, zorg ervoor dat je regelmatig alle updates installeert. Vaak zit in de updates extra beveiligingen om de app beter te beschermen. Mis dus de updates niet. Je kan ervoor kiezen deze automatisch te laten installeren via de instellingen van je smartphone. 

Tot slot is het belangrijk om op te passen met openbare WiFi-netwerken. Via deze publieke netwerken kunnen hackers makkelijk binnendringen. Dus als je wilt internetbankieren of een belangrijke mail lezen of beantwoorden, doe dit dan op niet via een openbare WiFi-netwerk, maar via je 4G of 5G netwerk. 

Blokkeer toegang

Mocht het je toch niet gelukt zijn om te vermeiden dat hackers je telefoon binnendringen, dan kun je er altijd voor zorgen dat de toegang stevig wordt geblokkeerd. Ten eerste kunnen de standaard pincodes voor een simkaart zoals ‘0000’ of ‘1234’ echt niet meer. Het begint dus met een sterke pincode voor je simkaart. Naast het gebruiken van een sterke pincode voor je simkaart is het van belang om ook je toestel goed te beschermen doormiddel van een vingerafdrukscanner, een code, een gezichtsscanner of een irisscanner. Met name voor codes is het belangrijk om geen simpele codes als je geboortedatum, ‘0000’ of ‘1234’ te gebruiken. Gebruik een variatie aan hoofdletters, tekens, en getallen. Wat daarbij eventueel ook kan helpen is om je wachtwoorden te bewaren in een kluis. Door overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken of door je wachtwoord op te schrijven op een briefje, leg je jezelf teveel bloot aan risico. Gebruik daarom speciale apps als 1Password, Keeper en LastPass om je wachtwoorden veilig te beweren. 

Tot slot is het handig om voor het gebruiken van apps een twee staps-verificatie toe te passen. Het handige aan deze methode is dat hackers naast je wachtwoord ook de unieke beveiligingscode moeten hebben om toe te treden. Vaak wordt deze code verzonden per sms. Deze code is per inlogsessie anders, waardoor je nooit dezelfde code hanteert. 

Telefoon reparatie Breda

Naast het voorkomen van toegang van hackers en het blokkeren van toegang van hackers, is het van belang dat je een goedwerkende smartphone hebt. Zoals eerder aangegeven is je telefoon een essentieel onderdeel van je dagelijks leven. Voor een goedwerkende vingerafdrukscan is het belangrijk dat je telefoonscherm niet kapot is. Dus voor een iPhone scherm reparatie, een Samsung S10 scherm reparatie in Breda of een andere telefoon scherm reparatie kom dan langs bij een telefoon winkel in Breda dan ben je sneller klaar dan bij Mediamarkt Breda voor een telefoon reparatie. Ditzelfde geldt ook voor als je gebruik wilt maken van een irisscan of gezichtsherkenning. Dan is het ook van belang dat je camera niet defect is. Kom dus langs, laat je informeren en zorg dat je telefoon optimaal werkt door tegen een marktconforme prijs te laten repareren.

Contact via WhatsApp