Wat is 2G en 3G nou eigenlijk?

2G of 3G? Ik heb toch gewoon 4g netwerk?
Als het gaat om de corona epidemie en de talloze maatregelen, dan wordt er in de politiek met talloze jargon gesmeten als 2G beleid en 3G beleid. Maar wat houden deze maatregelen nou precies in? Het antwoord is heel simpel, namelijk dat het aantal G’s bepaalt welke groepen mensen toegang krijgen tot bepaalde plekken aan de hand van een QR-code.


2G beleid
Met het 2G beleid mogen alleen gevaccineerden en recent genezen toegang krijgen tot specifieke locaties. Dit betekent dat alle ongevaccineerden burgers geen toegang krijgen.

3G beleid
Het 3G beleid biedt meer ruimte voor specifieke locaties. Ook ongevaccineerden die getest zijn kunnen aan de hand van een QR-CODE toegang krijgen tot specifieke locaties.

1G beleid
Binnen de politiek zijn er ook voorstellen voor 1G beleid. Met dit beleid mag iedereen toegang krijgen tot locaties en evenementen, mits ze getest zijn en dat kunnen aantonen met een QR-code.

QR-CODE
Een QR-CODE is een tweedimensionale streepjescode die versleutelde informatie bevat. De versleutelde informatie kan met een apart gelezen worden. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response wat zich vertaald in snel antwoord. Er zijn talloze apps waarmee je met je smartphone QR-CODES kan scannen. Het is wel belangrijk dat de camera op je smartphone goed werkt en niet beschadigd is. We kunnen je telefoon reparatie breda in een mum van tijd je camera vervangen op je smartphone en dan maakt het niet uit of je een Apple iPhone hebt, een Samsung of een Huawei.

Contact via WhatsApp