Veilig browsen op je iPhone of Samsung

Ook als je telefoon niet kapot is of gerepareerd moet worden is het belangrijk om goed te letten op je privacy en veiligheid.

We worden allemaal erop geattendeerd dat we voorzichtig moeten zijn als we online gaan en op de risico’s van onveilig surfen. De overheid en de media waarschuwen voor de gruwelen van cybercriminaliteit, maar wat kunnen we er eigenlijk tegen doen om onszelf te beschermen?

Een oplossing is ‘Virtual Private Network’, doorgaans bekend als VPN. VPN gebruikt een bestaand netwerk om het delen van informatie tussen fysiek gescheiden netwerken mogelijk te maken. VPN zorgt ervoor dat een gebruiker onbeperkt wordt voorzien van IP-adressen, waardoor een gebruiker ‘veilig’ en zonder restricties online kan gaan. Het hele technische verhaal achter VPN en hoe het precies werkt kun je ‘googelen’. In deze blog gaan we meer kijken naar de voordelen van het gebruik van VPN op je smartphone.

Het grootste en belangrijkste voordeel van VPN op je smartphone, is dat je op een veilige manier verbinding kan maken met openbare wifi-hotspots. Tegenwoordig ben je nergens meer veilig, zelfs niet op een openbare wifi-hotspots, waar anderen meekijken en je gegevens overnemen. Met VPN kan je anoniem browsen en surfen op het internet, zonder gebruikssporen achter te laten. Met de vele IP-adressen kan men je gebruik niet traceren. Dit voordeel zorgt er ook voor dat je verscheidene blokkades, waaronder geografische blokkades, van verschillende websites en streamingdiensten kan omzeilen. Internetcensuur omzeil je met VPN en ‘cookies’ worden niet opgeslagen, waardoor je goedkoper online kan shoppen.

Er zijn verschillende VPN-aanbieders die maar voor een paar euro’s per maand je bovengenoemde mogelijkheden bieden op meerdere apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers. Mocht je wifi-connector defect zijn, waardoor het moeilijk wordt om gebruik te maken van VPN, dan kun je terecht bij GSM Reparatie Plaza in Breda. In een mum van tijd wordt je wifi-connector door deskundige reparateurs gemaakt. Ook voor andere reparaties kun je terecht bij GSM Reparatie Plaza. Een kapot beeldscherm bijvoorbeeld, kan al in 20 minuten gerepareerd worden.

Contact via WhatsApp