Hide and Seek?!

Privacy en veiligheid zijn vandaag de dag de meest belangrijke onderwerpen in ons dagelijkse digitale wereld. Dagelijks komen er berichten van organisaties die gehackt zijn en wiens belangrijke data op straat ligt. Ook van individuen krijg je vaker te horen dat foto’s en filmpjes gelekt. Je telefoon standaard beveiligen met je vingerafdruk of een code volstaat niet alleen. Als je beeldscherm defect is, dan is het helemaal een drama. Mocht je beeldscherm van je Samsung, Apple iPhone of Huawei smartphone defect zijn dan kan je bij met een telefoon reparatie breda je beeldscherm laten vervangen. Dit doen ze binnen 10 minuten, terwijl jij een koffie staat te drinken.

De oplossing
Zoals de titel al aangaf is er een oplossing om je gegevens beter te beschermen, namelijk door ze te verbergen. Zowel Android smartphones zoals Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo of Motorala als de Apple iPhone biedt de mogelijkheid om talloze gegevens op je smartphone te verbergen en daardoor beter te beschermen tegen pottenkijkers.

Multimedia
De Apple iPhone heeft al ingebouwde functies om je foto’s en video’s te verbergen. Dit kan heel simpel door het desbetreffende foto of filmpje te selecteren in je galerij en vervolgens op de de knop ‘Verberg’ te drukken. Het bestand is dan niet meer zichtbaar in je galerij, maar Verplaats naar de map ‘Verborgen’.
Voor Android smartphones werkt het per merk anders. Met Samsung smartphones bijvoorbeeld kun je een veilige map aanmaken en daar al je multimedia bestanden plaatsen. Deze map kan je beveiligen met een wachtwoord of met een vingerafdruk scan. Elke merk Android heeft haar eigen manieren vergelijkbare archiveer mogelijkheid. Mocht je smartphone deze opties niet hebben, omdat het wellicht een verouderde smartphone is, dan zijn er talloze apps. die je kan downloaden die het wel mogelijk maakt om je multimedia bestanden zoals foto’s en video’s te verbergen. Mocht je uitdagingen ondervinden bij het installeren van de verschillende apps, dan kun je bij telefoonreparatie.nl in Breda terecht voor hulp. Ook geven ze je talloze tips en adviezen over hoe jij het beste haalt uit je smartphone op het gebied van geheugen, levensduur van je batterij en het gebruik je camera.
Documenten
Voor het verbergen van Documenten kan je als Android gebruiker de app. File Hide Expert downloaden.  Deze app. biedt de mogelijkheid zelf de documenten te selecteren die je wilt verbergen en doormiddel van codering beschermen. Apple iPhone gebruikers kunnen doormiddel van een punt te zetten voor de bestandsnaam, documenten uit het overzicht van bestanden te halen. De uitdaging is om aan de hand van je zoekfunctie je bestand terug te vinden.

Applicaties
Je kan ook je applicaties verbergen om te voorkomen dat jouw privéberichten van WhatsApp, Instagram of Facebook Messenger gelezen worden door nieuwsgierige kijkers. Je kan dit bij alle smartphones doen, door apps in mappen te plaatsen, waardoor de apps niet te zien zijn op je homescherm. Zowel bij Apple iPhone als bij talloze Android smartphones zoals Huawei en Samsung heb je vergelijkbare opties. Daarnaast zijn er voor de Android smartphones talloze ‘verberg’ apps die het mogelijk maakt applicaties op je smartphone uit het zicht te houden en zelfs te beveiligen  voor gebruik.

Bij alle genoemde opties om de gegevens op je smartphone te kunnen verbergen, is het van belang dat je een goedwerkende smartphone hebt. Mocht je smartphone aan reparatie toe zijn, omdat er talloze functies niet werken op je smartphone,  neem dan contact op met gsm reparatie plaza in Breda. Ervaren en deskundige monteurs kunnen een diagnose maken van het probleem en deze in een mum van tijd voor je oplossen door onderdelen te repareren of te vervangen. Onder een genot van een kop koffie kun je zien hoe de monteurs je smartphone helemaal de oude maken. Mocht je vragen hebben, neem dan direct contact op, of ga langs bij de winkel in Ginneken.

Contact via WhatsApp