ASMR: tintelingen door je headset!

Als het gaat om het zoeken naar rust en ontspanning dan zijn er een tal van mogelijkheden. De ene persoon vindt het fijn om een boek te lezen of een wandeling te maken, terwijl de ander het moet doen met meditatie of mindfullness. Sommige mensen hebben echt een moment nodig en boeken een massage, gaan naar de sauna of boeken een spa. Een wereld aan mogelijkheden om je rust en ontspanning te zoeken en daar valt ASMR ook onder. Het internet (YouTube) staat vol met een verschillende fluisterfilmpjes en geluidsfragmenten die een rustgevende werking hebben op de luisteraar. Voor sommige mensen geeft het zelfs tintelingen in je nek en op je hoofdhuid.

Wat is ASMR?
ASMR is de afkorting voor Autonomous Sensory Meridian Response en bestaat al sinds 2010. Luisteren naar een ASMR video bezorgd de luisteraar een tintelend gevoel dat vergelijkbaar is als bij een lichte aanrakingen, bijvoorbeeld als iemand over je schouder of rug wrijft of wanneer iemand bijvoorbeeld met je haar speelt. De ervaring is verschillend per persoon, maar ze zorgen allemaal voor een prettige en fijne tintellingen op je hoofdhuid of in je nek.

Waar is ASMR goed voor?
Naast dat je fijne tintelingen door je lichaam voelt, kan ASMR helpen tegen stress, tegen angstige gedachten en kan het ervoor zorgen dat je beter slaapt. ASMR kan het geluksgevoel verhogen. Sommige mensen beweren zelfs dat het kijken naar ASMR video’s chronische pijnen verminderd. Wat voor jou een reden kan zijn om naar ASMR kan heel erg afwijken dan voor een ander. Het belangrijkste is dat je een goedwerkende smartphone hebt waar dit op mogelijk is. Dus als je iPhone, Samsung of Huawei defecte speakers heeft of de audiojack Werkt niet, kom dan gerust naar telefoonreparatie.nl in Breda. De aanwezige deskundige monteurs kunnen in een mum van tijd je audiojack repareren of je defecte speaker in je smartphone vervangen, zodat jij weer op je gemak en lekker ontspannen kan luisteren naar ASMR video’s. Ook voor headsets en earpods kan je terecht bij telefoon reparatie breda. Neem gerust contact op voor meer vragen.

Contact via WhatsApp